Fórum

14:01
Filip

Technický líh

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na čistotu (tj. %) vašeho technického líhu.
08:23
Severochema

Re: Technický líh

Dobrý den,
náš technický líh obsahuje 96,3 % ethanolu.
21:47
André

Digič a Digen

Vlastním poslední kapky čisticího a lešticího přípravku na nerezové plochy Digič a Digen. Jsem s nimi velmi spokojen a proto se ptám jestli je ještě vyrábíte a kde se dají koupit?
Nebo něco podobného? Děkuji
07:34
Severochema

Re: Digič a Digen

Dobrý den, tyto výrobky již několik let nevyrábíme, šlo o privátní značku pro výrobce digestoří.
23:11
František Ptáčník

Technický benzín

Dobrý den.čistli jsme nálepky na okně technickym benzinem,nasledně vodu ve ktere jsme omyvali houbičku s technickym benzinem jsem si vylil do bot,Co s nimi?Stači vyprat nebo vyhodit?V nadobě bylo asi 2l čisté vody.
11:26
Severochema

Re: Technický benzín

Dobrý den, boty stačí vyprat. Případné zbytky technického benzínu rychle vytěkají. Technický benzín se dokonce přímo prodává jako domácí čistič skvrn na textiliích (včetně oděvů).
12:06
Ľuboš.

Rozdiel medzi Petrolejom technickým a na svietenie.

Dobrý deň, viete mi prosím povedať, aký je rozdiel medzi technickým Petrolejom a Petrolejom na svietenie? Sú obidva použiteľné na čistenie? Napr. reťaze na bicykli. Ďakujem.
07:54
Severochema

Re: Rozdiel medzi Petrolejom technickým a na svietenie.

Dobrý den, obecně lze říct, že petrolej na svícení obsahuje vybranou frakci petroleje se sníženou čadivostí, u technického petroleje se toto řešit nemusí. Vždy ale záleží na konkrétním výrobku od konkrétní firmy. Obě varianty petroleje lze bez problémů na čištění např. řetězu použít
08:14
Jedle

Co do lampičky na hřbitově

Dobrý den, do malé lampičky na hřbitově používám váš petrolej, ale velmi často najdu cylindřík celý černý a plný sazí. Knot je 100 % bavlna. Je to otrava to pořád čistit a tak bych ráda věděla, jestli s lampovým olejem by to bylo lepší, nebo jestli jde smíchat lamp.olej s petrolejem. Přece jen ho mám nějakou zásobu. Dík za odpověď.
11:21
Severochema

Re: Co do lampičky na hřbitově

Dobrý den, u našeho petroleje a čirého lampového oleje se jedná o stejnou hořlavinu a v petrolejové lampičce budou mít shodné vlastnosti. Na míru čazení má velký vliv kromě hořlaviny a materiálu knotu i jeho seřízení (čím kratší konec, tím bude méně čadit). Vliv na čazení má také okolní vlhkost (navlhlý knot bude více čadit).
01:16
Jiří

Susymil vlasový šampon

Dobrý den, nikde nemohu najít přesné složení výrobku Susymil vlasový šampon, děkuji.
08:32
Severochema

Re: Susymil vlasový šampon

Dobrý den, složení uvedené na etiketě výrobku: Ingredients (INCI): Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Alcohol denat., Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Ricinus Communis Seed Oil, Cetyl Alcohol, Oleic Acid, Trisodium Phosphate, Humulus Lupulus Extract, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Sodium Hydroxide, Parfum, Benzyl Salicylate, D-limonene, Linalool.
15:31
Marten

Technický líh vs biolíh

Zdravím Vás, lze do biokrbu požít i technický líh,nebo jiný, nebo pouze biolíh ? Jaký je rozdíl při hoření ? ( zápach, vylučované nespálené látky atd..) Děkuji za info.
10:21
Severochema

Re: Technický líh vs biolíh

Dobrý den, jako palivo do biokrbu určitě radíme použít to, které doporučuje výrobce krbu. Variant lihu je na trhu poměrně hodně, liší se jak čistotou, tak druhem denaturace a ne všechny jsou pro biokrby vhodné (mohlo by dojít k čazení nebo nepříjemnému zápachu...).
12
Následující stránka

Váš příspěvek se zde zobrazí až po schválení.