Historie a současnost

Severochema, družstvo pro chemickou výrobu, Liberec byla založena 1. října 1953. Částečně navázala na tradiční výrobu, jež má v místě současného sídla firmy v Liberci kořeny již od roku 1884. Z původně regionálního výrobce se Severochema díky investicím do svého vývojového pracoviště a vlastních receptur vypracovala do pozice významného výrobce chemických výrobků zásobujícího celý trh tehdejšího Československa. Výroba zahrnovala především chemické prostředky pro průmyslové a zemědělské podniky a čisticí prostředky pro domácnost.

historie.jpeg

 

Severochema v současnosti patří mezi významné výrobce chemických produktů v České republice. Moderní technologická, výrobní a skladovací zařízení ji umožňují okamžitě a kvalitně uspokojit nejrůznější požadavky odběratelů. Mezi její zákazníky patří jak koneční spotřebitelé, tak profesionální uživatelé a průmyslové podniky. Díky vlastnímu vývojovému pracovišti je schopna neustále držet krok s moderními trendy v oblasti chemické výroby.
Severochema zaměstnává cca 100 zaměstnanců a její portfolio zahrnuje více jak 400 výrobků včetně privátních značek. Kromě podpalovačů, lampových olejů a dalšího BBQ příslušenství vyrábí Severochema také čisticí prostředky pro domácnost, škroby, ředidla, technické kapaliny, kosmetiku a prostředky pro prevenci a čištění graffiti.

DSC-6561.jpeg

 

Severochema se dlouhodobě profiluje jako český výrobce vysoce kvalitních výrobků. Péči o jakost považuje za základ své konkurenční výhody. Firma má zaveden integrovaný systém řízení – ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001. Některé podpalovače obsahující dřevo jsou certifikovány dle systému PEFC a FSC® (zjistěte více o našich FSC® certifikovaných produktech zde).

 

loga-cert-cz-2024-3.png

 

Severochema v současnosti exportuje do více jak 20 zemí:

Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvatsko, Řecko, Francie, Dánsko, Švédsko, Německo, Španělsko, Portugalsko, Itálie, Estonsko, Moldavsko, Spojené arabské emiráty, Izrael, Libanon, Kuvajt, Omán atd.

mapa-export-2024-1.jpeg

Severochema je členem těchto organizací:

  • Svaz českých a moravských výrobních družstev
  • Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky
  • Okresní hospodářská komora Liberec
  • BIAG – Barbecue Industry Association Grill E.V.

 

Etický kodex družstva